Claudia Blogt; Wat zeg je nou echt?

Ik ben een High End leiderschapscoach. 
Ik leer jouw leiding te geven. Aan jezelf. Vanuit jouw fundament. Onafhankelijk. Vrij.
En om leiding te geven aan jezelf moet je eerst weten waar jij je door laat leiden.

“ Het houd mij bezig maar ik heb er nog geen slapeloze nachten van.” 
“ Ik moet eerst geld verdienen voordat ik in mezelf kan investeren.”
“ Ik heb nu geen tijd om die opleiding te doen.”
“ Ik heb te weinig focus, ik doe 10 dingen tegelijk.”
“ Ik wil mijn bedrijf naar een next level maar ik weet niet waar ik moet beginnen.”

Maar wat zeg je nou echt? 

Als klein meisje zag ik, en voelde ik vooral, dat vrouwen niet vertelden wat hun echt bezig hield. Ik was vaak toeschouwer van een toneelspel van aannames, verwachtingen, onbegrip en frustratie. 
Voor een klein meisje heel verwarrend wanneer je dit allemaal voelt en er geen woorden aan kan geven. Ik wilde soms wel heel hard schreeuwen; JE MOET BETER LUISTEREN! 
Ik leerde vooral om niet te praten over wat ik voelde. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, werd er gezegd. Ik zaaide hiermee mijn overtuiging.
Hier start de basis voor een groot deel van mijn leven en mijn keuzes. 

Ik werd toeschouwer van mijn sensitiviteit. Geen idee wat ik er mee moest. Ik had er alleen maar last van. Nadrukkelijk aanwezig en heel verwarrend. Ik duwde het weg want ik had geleerd vooral niet over gevoel te praten. Laat staan er naar luisteren.
Af en toe riep ik wel iets in de trend van ik heb er geen goed gevoel over of benoemde ik het als onderbuikgevoel. Doe niet zo gevoelig werd er dan gezegd.
Pas toen ik een coachopleiding volgde leerde ik pas echt mijn sensitiviteit en intuïtie kennen. Ik leerde er vooral naar te luisteren. 
Hier leerde ik dat mijn sensitiviteit en mijn intuïtie MIJ juist een compleet mens maakt. Er ging een totaal nieuwe wereld voor mij open. Ik kon ineens het onbespreekbare bespreekbaar maken. 
Een nieuw fundament. Mijn basis. Ik.

Het onbespreekbare bespreekbaar maken. 
Maar nou komt het. Verandering en leiderschap is geen peanuts. Want iets wat je al je hele leven doet vanuit een overtuiging, verander je niet zomaar. Daar is tijd en aandacht voor nodig. 
Verandering is onzeker, oncomfortabel. Je gaat twijfelen. Doe nou maar normaal dan doe je al gek genoeg. 

Ik moest er eerst zelf doorheen. Verandering en leiderschap.
Ik heb mij er in vastgebeten. Vastbesloten om mij te ontwikkelen tot High End leiderschapscoach.
Inclusief intuïtie en sensitiviteit. 
Mezelf leiden door het hele proces van keuzes maken. Krachtige keuzes. Om een ondernemer te worden die heldere doelen heeft. Die weet wat ze te doen heeft.
Met focus, commitment en integriteit. Met hulp. Met coaches die mij de scherpe vragen stelde. Ik leer nog steeds van ondernemers die verder zijn dan ik. 
Allemaal om het beste uit mezelf te halen en het beste van mezelf aan mijn klant te kunnen geven.

Er wordt weleens gezegd dat ondernemen een topsport is. Ondernemen heeft impact op jou, je leven en je omgeving. Een ondernemer wordt elke dag geconfronteerd met zichzelf. 
Zorg ervoor dat jouw binnenkant klopt met de buitenkant. 
Dat je doet wat je te doen hebt. Congruent met wie je wilt zijn. Geef jezelf leiding. 
Zorg dat je geen slapeloze nachten krijgt. Je de opleiding kan volgen die jou verder gaat helpen. Zoek uit wat belangrijk voor je is. Bijt je vast in 1 ding tegelijk. Zet vandaag een stap om met je bedrijf naar een next level te gaan. Op jouw voorwaarden.

Zeg wat je echt wil zeggen. Doe wat je echt wilt doen. Doe iets!

Claudia  

Ps1. Wil je een keer met me sparren? Omdat je klaar bent om jezelf en je business aan te scherpen. Krachtige keuzes wil maken en te ondernemen op jouw voorwaarden? Stuur mij dan een e-mail. Dan plannen we een afspraak.

Claudia Blogt; Zingeving

Je hoort er veel over. Zingeving. We willen in het leven iets doen dat betekenis heeft. Van betekenis zijn. Impact hebben. Inspireren. Een rimpel veroorzaken.

Twee weken geleden is mijn lieve schoonvader overleden. We hebben hem met de naaste familie begeleid en verzorgd in deze laatste fase. Samen met hem terug gekeken op zijn leven. Herinneringen opgehaald. Verhalen gehoord die we nog niet kenden.
Met z’n allen hebben we de schouders eronder gezet om het hem zo comfortabel mogelijk te maken. We hebben er voor gezorgd dat hij en oma ook in deze fase bij elkaar konden zijn. In hun eigen huis.

En dat hadden wij niet kunnen doen zonder de lieve mensen van de thuiszorg en de vrijwilligers van de stichting Leendert Vriel. Deze vrijwilligers ondersteunen familie en gezin in de vorm van waakdiensten.
Moet je je voorstellen. Zonder enig belang komt er iemand vrijwillig waken van 23.00 uur tot 7.00 uur de volgende ochtend. Ik had er geen idee van dat dit bestond.

Waarom doet u dit werk? Vroeg ik haar op de laatste nacht tijdens het waken. Ze had ons allemaal opgeroepen omdat opa de allerlaatste fase in leek te gaan.
Zingeving, antwoordde ze. Sterven is net als geboorte iets groots in een mensenleven. En wie kan kiezen sterft het liefst in zijn eigen huis. Want thuis is die speciale plek waar je woont en leeft. Waar niemand je de wet voorschrijft. Waar je kunt zijn wie je bent. Thuis is een plek vol herinneringen waar vele mooie momenten in het leven zijn gedeeld. En ik kan een beetje mee helpen om dat mogelijk te maken. Dat is voor mij zingeving. Daarom doe ik dit.

Opa is rustig gestorven. In zijn eigen huis. Met zijn dierbaren om hem heen.

Haar antwoord heeft mij niet meer losgelaten.
Ik heb me de afgelopen weken herhaaldelijk afgevraagd wat zingeving voor mij is. Ik dacht het te weten. Maar nu weet ik het zeker.
Luisteren. Echt luisteren. Met aandacht. Dat is voor mij zingeving. Op alle vlakken in mijn leven.
Dat maakt wie ik ben en wie ik wil zijn. Voor mezelf, mijn gezin, familie, vrienden, en in mijn werk.
Ik kan er zijn voor de ander door mijn tijd te geven. De tijd te nemen. Om de ander echt te horen.
Elk verhaal is van waarde. Elk mens verdient het om gehoord te worden. Met aandacht.

Claudia

Claudia Blogt; met vallen en opstaan

Hoe het met mijn doelen zit?

Recht vanuit mijn hart kan ik zeggen dat het niet meevalt. Met vallen en opstaan. Na het vallen (lees; opdracht potentiële opdrachtgever gaat niet door) sta ik weer op en daar komt het, dan ga ik wankelen.
En dat deed ik de afgelopen dagen, ik zwierde van links naar rechts. Van verstand naar gevoel. Van intuïtie naar hoofd. Van hoofdpijn naar buikpijn.

Ik ben een ondernemende vrouw met een doel voor 2018.
Zijn deze doelen wel haalbaar? Van hier en daar een klant, een training, een workshop, een sessie teamcoaching, groeien naar nog beter zichtbaar worden, een goed gevulde agenda met meer bij Claudia aan tafel, coachtrajecten, teamsessies en trainingen.
Ondernemen met vooral veel lol en genieten van alles wat komt. 

En wat doe ik dan, als ik aan het wankelen ben?
Ik verstop mij achter het druk zijn op andere vlakken. Gezin, huis, was. Ga ik de nadruk leggen op de eeuwige spagaat tussen werk en gezin. Dan is het onmogelijk tijd vrij te maken voor bedrijf want het gezin roept. Er is een kind ziek. Ik ga dus vooral  DOEN op een ander vlak…

De afgelopen dagen was ik heeeeeel druk met andere dingen. Verstopte ik mij thuis, achter de stapels was. Zijn de keukenkastjes opnieuw ingericht en de zakken met oude kleding eindelijk weg gebracht, Ging de laptop alleen  open om e-mail te checken, Kreeg ik opmerkingen van mijn kids dat ze het echt wel zelf allemaal kunnen en waarom ik eigenlijk elke dag thuis was…

En vandaag….sta ik weer rechtop, met beide benen op de grond. Fluitend fietste ik vanmorgen naar mijn kantoor. Zonder mij schuldig te voelen over de “verloren tijd”. 
Dit is mijn manier. Met vallen en opstaan. En wankelen.
Een ondernemende vrouw. 

Claudia

Ik ben een ondernemende vrouw met een doel voor 2018. Hoe ik deze ga bereiken en wat ik daarin tegenkom deel ik in Dagboek van een Ondernemer met filmpjes en blogs. Stoer, kwetsbaar en vanuit mijn hart. Vind je het leuk om mij te volgen? Hier lees je hoe. 

 

 

Werklunch; Comfortabel uit je comfortzone

logo claudia esther

Esther van der Lecq en Claudia Laarhuis zijn een samenwerking gestart. Samen verbaal en non-verbaal scherp om zo andere ondernemers verder te helpen. Esther met het vastleggen van het juiste moment op de gevoelige plaat, en Claudia met coachen van ondernemende vrouwen die scherp(er) willen krijgen waar ze naar toe willen.

Zou het niet leuk zijn om onder genot van een luxe lunch het podium te krijgen en jouw ondernemersverhaal te delen en je bedrijf te presenteren aan andere ondernemers? Geobserveerd worden tijdens je presentatie. Om vervolgens met de gegeven feedback jouw presentatie aan te scherpen. Niet alleen op inhoud maar ook op non verbale communicatie? Jouw vibe en jouw uitstraling te perfectioneren? De feedback ook nog scherp visueel te krijgen omdat je tijdens je presentatie wordt vastgelegd door een professioneel fotograaf die als geen ander weet de juiste momenten vast te leggen?

Dus, ben jij toe aan een next level in jouw presentatie? En wil jij;

(meer…)

Goede voornemens of af van slechte gewoontes?

Agendablaadje

Hoe heb jij je goede voornemens bedacht?

Denk je aan wat je wilt of juist wat je niet meer wilt?
Hoor je jezelf al zeggen? Dit jaar ga ik het echt anders doen!

Ik doe je een aanbod om het echt anders te DOEN.
In 3 weken, 3 sessies in het teken van “Nieuw en Oud”. Wat neem jij mee uit 2015 en wat heb je niet meer nodig. Het mag over alles gaan. Afvallen, meer bewegen, mindfull leven, minder stress, privé, werk. Jij kiest. 

Daag jezelf uit om je voornemens voor 2016 Op Scherp te zetten. In 3 stappen neem ik je mee om,

  1. Jouw voornemens te vertalen in wensen.
    Van hoofd naar hart, van zoeken naar loslaten.
  2. Slechte gewoontes om te zetten naar wijze lessen.
    Waar word jij blij van, waar zit jouw energie.
  3. De regie te pakken en je wensen uit laten komen.
    Actie! Stap voor stap. Op eigen kracht.

Met als klap op de vuurpijl halverwege 2016 een gratis 4e sessie, we blikken terug en kijken vooruit!

Jij en je voornemens Op Scherp in 2016?  Neem dan contact met mij op.